Diensten

Advisering energie/klimaat

Tegnis adviseert projectontwikkelaars, woningcorporaties, installateurs en aannemers over duurzame installaties voor woningen en gebouwen.

De omstandigheden rond een project en de wensen van de opdrachtgever zijn voor ons maatgevend. Hierbinnen streven we naar de optimale resultaten met betrekking tot:

  • energie-efficiency
  • de inzet van duurzame energie
  • een gezond en aangenaam binnenklimaat
  • gebruikersvriendelijkheid
  • economisch onderhoud
  • een leefbare woonomgeving

Als lid van het bouwteam of als zelfstandig adviseur kunnen we ook meedenken over architectonische en bouwkundige eisen, voorwaarden en optimalisaties. Hiervoor hebben we een bouwkundig specialist in eigen huis.

Ontwikkeling + engineering

Tegnis ontwikkelt en produceert producten en concepten in opdracht en in eigen beheer.

Hoe werkt het in de markt? De meeste concepten voor duurzame energie zijn gebaseerd op bestaande principes, componenten en systemen. Deze worden in verschillende varianten samengesteld. Kortom; het bestaande aanbod geeft de richting aan voor de oplossing.

Deze volgorde remt de innovatie. Niet het aanbod, maar de vraag moet de techniek en het ontwerp van het installatieconcept bepalen.

Hoe werkt het bij Tegnis? Bij Tegnis draait alles om die ene 100% projectspecifieke oplossing. Als dat kan met bestaande componenten: prima. Maar meestal beginnen we met een blanco vel.

Daarbij kijken onze engineers en uitvinders verder dan de traditionele installatietechniek. We verwerken inzichten uit de ruimtevaart en andere wetenschappen en studies. Zo brengen we duurzame installaties naar een hoger niveau.

Productie energieconcepten

Tegnis ontwikkelt, ontwerpt én produceert duurzame energieconcepten. We engineeren innovatieve en unieke componenten, producten en systemen. Voor de productie hiervan werken we samen met een aantal vaste partners die voldoen aan onze hoge eisen ten aanzien van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en service.

Installatie + begeleiding

Een gesloten keten van ontwerp en engineering tot en met installatie en onderhoud bevordert de  kwaliteit en het rendement van projecten. En daarmee de tevredenheid van opdrachtgevers en andere betrokkenen.
Voor de installatie van onze energieconcepten werken we samen met gekwalificeerde installatiebedrijven. Onder begeleiding van Tegnis kunnen opdrachtgevers en aannemers de installatie en/of het onderhoud  ook laten uitvoeren door hun eigen installatiebedrijf.

Onze projectmanager is de regisseur & controleur voor de opdrachtgever. Hij ziet toe op de ontwikkeling, engineering, werkvoorbereiding, assemblage, installatie en ingebruikneming. Met als doel: de meest effectieve en efficiënte realisatie van het project.

Workshops installateurs

Tegnis maakt regelmatig gebruik van inzichten, technieken en producten die nieuw zijn voor de installatiewereld. Waar nodig verzorgen we daarom workshops en cursussen voor installatiebedrijven die onze installatieconcepten installeren en/of onderhouden. Of die hier graag van op de hoogte willen zijn.